Vegetarisk


 

 Knaprig frukt- och nötmüsli
 

Cirka 1 ½ liter färdig müsli


6 deciliter havre- eller dinkelgryn
6 deciliter hasselnötter, mandlar och pekannötter eller valfria nötter eller frön!
2 tsk kanel
2 matskedar olja, t ex rapsolja eller vanlig matolja
2 matskedar flytande honung
2 matskedar vatten
2 deciliter torkade frukter och bär, t.ex aprikoser, russin, tranbär, blåbär eller körsbär

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna i mindre bitar. Blanda gryn, nötter och frön i en bunke. Smörj formen med lite olja och häll på alla gryn, nötter, frön och kanelen. Blanda olja, honung och vatten i ett glas och häll det över müslin. Blanda om ordentligt. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter. Ta ut och blanda om lite med en sked några gånger medan den är i ugnen. Låt den svalna helt innan du blandar i torkad frukt.

 


 

fredag, 14 november 2014

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept