Vegetarisk


Räksallad med avokadodip och tortillachips


 

 



4 port.
ca 30 min


400 gram skalade räkor
250 g röda cocktailtomater
10 cm gurka
½ röd lök
1 röd paprika
150 g blandad sallad

Dip
2 avokado
1 dl saften limefrukt
1 dl grekisk yoghurt
½ vitlöksklyfta
Chiliflakes
Salt
12 tortillachips

Halvera tomaterna, skär gurkan och rödlöken i tunna skivor, skär paprikan i bitar. Blanda med räkorna och salladen.
Skär avokado i några stora bitar och lägg i en mixer. Pressa över limesaft och tillsätt yoghurt, pressad vitlök. Krydda med chiliflakes och lite salt. Mixa till en slät dip och smaka om det behövs mer salt. Servera salladen med dip och tortillachips.

 


 

måndag, 20 juli 2015

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept