Vegetarisk


Indisk linsgryta med spenat


4 portioner


4 portioner basmatiris
neutral olja till stekning
1 msk hela spiskumminfrön
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk chilipulver
1 skalad,och hackad lök (välj vad du vill ha)
2 klyftor hackad vitlök,
1 msk riven ingefära
1 burk (400 g) krossade tomater
+ 1/2 burk vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 400 g kokta röda linser
100 g färsk spenat
Salt
Svartpeppar

Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg.
Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter linserna och puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov.
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris.
 


 

måndag, 12 oktober 2015

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept