Vegetarisk


Stekt ris med sojabönor


4 portioner

4 ägg
Jordnötsolja till stekning
400 g champinjoner, kvartade
1 röd chili, urkärnad, finhackad
2 msk finriven ingefära
3 klyftor vitlök, finriven
4 salladslökar, skivade
2 msk sherry eller kinesiskt matlagningsvin
12 dl kokt kallt ris (=3 dl okokt ris)
200 g sojabönor, tinade
3–4 msk japansk soja
1 kruka koriander, blad och stjälkar

Vispa upp äggen lätt i en skål, hetta upp olja i en stekpanna, häll i äggen och stek på en sida tills de stelnat men är lite krämiga på ytan. Låt glida över på en tallrik.
Häll champinjonerna i pannan och stek på hög värme till fin färg. Tillsätt chili, ingefära, vitlök och salladslök och fräs ytterligare ett par minuter, häll sedan på sherryn och låt koka in. Blanda i ris och sojabönor i pannan och låt det bli varmt. Smaka av med soja.
Dela ägget i mindre bitar och blanda ner i riset. Toppa med koriander.

 


 

måndag, 21 december 2015

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept