Vegetarisk


Kikärtsgryta – Chana masala med yoga bowls


4 portioner




400 g kokta kikärtor
1 gul lök
1 potatis, delad i 4 bitar
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar, grön
1 bit färsk ingefära, ca 5 cm
1 tsk hel spiskummin
1 tsk garam masala
1 liten bit färsk gurkmeja, riven, eller 1 tsk malen
1 burk plommontomater (400 g) eller 2 finhackade färska tomater
1 msk citron, pressad
1 kruka färsk koriander
Salt
Olja till stekning

Till servering:
Ris, citronklyftor och
1 bit halloumi (ca 100 gram)

Yoga bowls
1 msk pressad citron
3 msk olivolja
Lite hackad chili
Riven ingefära
Salt

Rosta kumminfrön i torr stekpanna tills de börjar poppa. Lägg över på en tallrik.
Använd samma panna och stek löken mjuk i olja. Tillsätt potatisen och fortsätt steka tills löken är gyllene.
Grovhacka och stöt sedan vitlök, spansk peppar och ingefära till en kryddpasta i mortel. Låt den steka med löken.
Tillsätt kryddorna, stek någon minut under omrörning, häll sedan i tomater och 2 dl vatten. Låt koka 15 minuter, mosa tomaterna med en slev.
Tillsätt väl sköljda kikärtor och en näve hackad färsk koriander. Koka ett par minuter.
Smaka av med salt och citron, toppa med resterande koriander och citronklyftor. Servera med ris och använd gärna till yoga bowls.
Stek halloumi hastigt i het panna, och fördela den på tallrikarna.

Yoga bowls
Lägg alla ingredienser till chilidressingen i en burk med lock och skaka om, eller välj en annan dressing som du gillar.

 


 

måndag, 07 mars 2016

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept