Vegetarisk


Melonsallad med bönor på asiatiskt vis
 


4 pers.



Vattenmelon, ca 1 kg
½ paket frysta sojabönor à 250 g
2 salladslökar
½ tsk sambal oelek (eller chiliflakes alt färsk chili)
½ lime
1 tsk riven färsk ingefära
1/4 kruka färsk koriander (alt persilja eller mynta)


Skär melonen i 1½ cm tjocka skivor. Ta bort skalet på melonen och skär den i "kuber". Pilla bort eventuella kärnorna.
Tina och blanda ner sojabönorna.
Skiva salladslöken tunt och skär ev chilin i små bitar.
(Finriv det allra yttersta av limeskalet och spara det till ev sås eller för att marinera i). Pressa ur saften ur limen.
Skala och finriv ingefäran.
Blanda limejuicen med ingefära och sambal oelek eller hackad chili och häll den över salladen. Blanda ner korianderbladen. Smaka av!
Sås kan blandas av 2 dl gräddfil eller havre fraiche smaksatt med skalet av ½ lime, 1 liten pressad vitlöksklyfta och en gnutta salt


 

torsdag, 18 maj 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept