Vegetarisk


Senapsgriljerad quorn med röd coleslaw
 


4 pers.


 
8 quornfiléer
1 ägg
4 msk senap, stark, grovkornig
3 msk ströbröd

Röd coleslaw
300 gram rödkål
1 grönt äpple
3 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 tsk vit balsamvinäger
1 msk senap, grovkorning, sötstark
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg filéerna på en smord plåt. Blanda ihop ägg, senap och ströbröd
Pensla filéerna med blandningen och grilla/stek i ugnen i ca 10 minuter eller tills de har fått en fin färg. Ha lite koll på dem så att de inte bränns.
Strimla rödkålen fint. Lägg i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ett par minuter och häll av vattnet. Kyl kålen en stund. Skala och skär äpplet i små bitar och blanda kål, äpple med majonnäs, crème fraiche, vinäger, salt och peppar.
Servera quornfiléerna med coleslaw. Servera cous cous-salladen med det stekta. Skivad gurka - naturell eller i en skvätt yoghurt - svalkar om du gjort cous cousen het.


 

tisdag, 03 oktober 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept