Vegetarisk


Ostomelett med svamp, chili och koriander
 


4 pers.

 

8 st ägg
1 dl vatten
½ tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör
2 dl ost, riven
2 msk gräslök, finskuren

Svamp:
500 g champinjoner
1 msk smör
1 röd spansk pepparfrukt
½ tsk salt
1 krm peppar
½ kruka koriander

Tillbehör
Bröd
Körsbärstomater

En klassisk, krämig ostomelett serveras med lite annorlunda kryddade champinjoner.


Svamp:
Putsa och skär svampen i bitar. Fräs den i smör.
Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.
Fräs den med svampen en liten stund. Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner korianderblad vid serveringen.

Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar.
Hetta upp hälften av smöret i en panna med släpplättbeläggning.
Häll i hälften av smeten. Lyft försiktigt med en
gaffel eller träsked, när smeten börjat stelna, så att lös smet kan rinna ner.
Strö över 1 dl riven ost och 1 msk gräslök och vik ihop
omeletten. Stek nästa omelett på samma sätt.
Dela varje omelett på hälften och servera med svampen, körsbärstomater och bröd.
 


 

måndag, 23 oktober 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept