Vegetarisk


Gratäng Fraiche
 


8 pers.

 

12 skivade potatis
1 brk Creme Fraiche franska örter
1/2 brk Creme Fraiche paprika & chili
4 dl mellanmjölk
1 skivad rödlök
1 skivad gullök
4-5 pressade vitlöksklyftor
2 krm citronpeppar

Blanda båda Creme Fraiche och mjölk samt skivade lökarna.
Tillsätt citronpepparn och vitlöken pressad.
Sjud under omröring ca 10 min.
Smörj formen.
Bottna med ett lager skivad potatis, cirka hälften.
Lägg på hälften av såsen.
Strö över tunt lager ströbröd.
Lägg resten av skivade potatisen som övre lager.
Lägg på resten av såsen.
Ströbröd överst - ganska mycket.
Gratinera i ugn först 225 grader 15 min, sedan i 175 grader tills 40 min gått.
Låt gratängen sätta sig innan servering.
 


 

måndag, 18 december 2017

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept