Vegetarisk


 

 

Currydoftande grönsallad med mandel och russin

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
3/4 dl hel mandel
3/4 dl blandade russin
1 tsk curry
2 msk olivolja
1 st finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk finrivet citronskal
1 ask olika sallatssorter
havssalt

 
Gör så här
Blanda gärna flera olika sorters russin och variera mandeln med cashewnötter och solrosfrön. Perfekt på buffén, som en improviserad förrätt eller tillbehör till grillat

Hetta upp mandel och curry i olivolja i en teflonpanna tills mandeln börjar få färg. Vänd hastigt ner russin, vitlök och citronskal + kryddor. Fräs under omrörning tills russinen svullnat upp och börjar få färg. Låt svalna. Blanda med grönsallat.
 
 


 

måndag, 15 mars 2010

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept