Vegetarisk


 

 

Chili sin carne

5-6 portioner

1 ½ dl black eye bönor + 1 ½ dl stora vita bönor eller en burk röda och en burk vita bönor
2 msk rapsolja
1 krm chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 buljongtärning med vitlök och persilja
300 g quorn-färs eller 2 tärnade potatisar
2-3 stora gula lökar
1 röd eller gul paprika
1 burk krossade tomater
1 burk hela tomater
salt och peppar
basilika
ev lite grönsaksbuljong

Blötlägg och koka bönorna enligt anvisning eller låt burkbönorna rinna av.
Värm oljan och tillsätt chili- och paprikapulvret. Smula ner buljongtärningen och fräs quorn-färsen eller potatistärningarna i grytan. Hacka paprikan och löken ganska grovt och rör ner. Låt allt bli glansigt och tillsätt sedan tomaterna. De hela kan du dela i 2-3 bitar. Låt grytan puttra i c:a 15 minuter.
Rör ner bönorna och smaka av noga med salt, peppar och smulad basilika. Spä eventuellt med lite grönsaksbuljong, gjord på fond och vatten.

fredag, 19 november 2010

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept