Vegetarisk


 

 

Quornpaj

 

 

4 pers.

2 ½ dl vetemjöl
100 g margarin
2-3 msk grädde eller vatten

Fyllning:
1 paket quorn färs, 300 g
olivolja
1 purjolök
1 röd paprika
3 msk svampfond
1 tsk Orginal Creole Seasoning
3 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
5 msk riven västerbottenost

Hacka snabbt ihop mjölet och margarinet och tillsätt vätskan till en slät pajdeg. Låt vila i 30 minuter. Tryck ut i rund pajform, c:a 23 cm och ställ kallt medan ugnen blir 200 grader.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fräs quorn-färsen i olivolja. Skölj och strimla purjolöken och vänd ner i pannan. Tillsätt den grovhackade paprikan, den smulade buljongtärningen och krydda rikligt startk. Vispa ihop äggen, grädden och den rivna parmesanen.
Bre ut fräset i pajskalet och häll på stanningen. Grädda på nedersta falsen tills pajen får gyllene färg, 30-35 minuter.

 

 

lördag, 09 mars 2013

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept