Vegetarisk


Potatistoppar
8 pers.


ca 1 kilo potatis av mjölig sort
4 msk smör
4 äggulor
1 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
1 1/2 dl finhackad gräslök
ca 50 g smör
1-2 vitlöksklyftor

Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen, blanda i 4 msk smör och äggulor till ett smidigt mos, smaka av med salt och peppar. Blanda i den hackade gräslöken.
Blanda 50 g smör med pressad vitlök. Täck en plåt med bakplåtspapper. Spritsa 8-10 runda bottnar av potatismoset, lägg en liten klick vitlökssmör på varje. Täck med spritsat mos till snygga toppar. Ställ svalt. HIT KAN FÖRBEREDAS.
Gratinera potatistopparna mitt i ugnen 8-10 min till snygg färg.

onsdag, 11 januari 2012

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept